Saturday, October 23, 2010

biler Aisy tidur duduk

video

Aisy mmg suka tidur duduk...biler kiter nk baringkan dia, mst marah...last2 dia baring gak...
Aisy....Aisy...

Thursday, October 21, 2010

Anakku ahli YAWAS/TAWAS...

Balik keje ptg td dpt surat..tp bukan address to me but to Aisy...br 1 thn dh dpt surat..canggih anak2 skrng..akcelly surat tu drp YAWAS...aku rs dh lm isi form tp br skang dpt member card.yang aku tau YAWAS ni adalh saving for our kids..tp tuk anak Selangor jer ye...
parents x yah kuar duit pun..kerajaan Selangor bg RM 100 n bila dia 18thn br boleh amik duit tu rm 1,500..Alhamdulillah....dah ade duit standby utk dia masuk Universiti..rezki Aisy..so sape2 anak Selangor cepat2 daftar yer.....







Masak.

Memasak??

Secara jujur dan ikhlasnyer aku x pandai masak!mesti org selalu cakap klu x pandai masak, belajarlah. Belajar ngn MIL ke mak sendiri ker…nanti laki cari lain..(berani kerrrrr?)akcellly aku mmg suka masak…x susah sbnrnyer masak..cukup garam gula, rencah maka jadilah ia …
Disebabkan aku kerje jauh n dok plak ngn mak., bertambah2 lah malas aku nih..even aku tau yg hubby aku mmg suka makan (see the pewotlah heheh…). Bile balik dr kerje bdn aku rs letih teramat sgt ..yelah penat kerje pastu lak kena drive dr setapak ke klang…at least 1 hour on the road..balik mmg melepek jer kat katil.x pun makan..lama sgt drive smpi lapar pewott…hehee.

Ape2 pun aku dh janji ngn hubby once home loan approve, dgn serta merta aku akn belajar masak..yelahkan preparation bile hidup sndiri..skng manja ngn mak lg..balik2 jer dh ader lauk..klu bwh tdg saji tu kosong, cepat2 start enjin kereta terus ker Pak Li or fast food..(kira x laparlah dok meru ni coz dkt ngn Setia Alam..sumer ader ..starbucks drive thru lg…)

Kadang 2 org kata alah..tu alasan lah tu x nk masak..penatlah apelah..tp mmg betul what???tp klu nk gagahkan bdn yg letih ni boleh jer..hubby pun x kesah. Tp biler dh dok sendiri no choice lah..kn masak or …………start enjin... ngehngehngeh…

Sumtime kesian ngn Aisy coz dia mkn ape yg kitorng mkn..but x semua.yg sesuai ngn umur dia ajer..Kena control jgk mkn anak kita ni..x bleh main belasah..ader org tu siap bg anak dia yg sebaya Aisy mkn telur masin lagi..aduyai….boleh ker? Dlm peringkat ni, Aisy mmg x berapa gemar mkn nasi.lebih suka mkn lauk jer. That’s y aku jarang masak untuk dia..dia suka mkn fav food dia jer prawn, carrot, spagetti/mee, chicken,soup..itu jelah mknn harian dia. Tp aku akn selit2 gak suap nasi kat mulut dia..dpt 2 3 suap pun jadilah kan… n lagi satu dia x der member mkn..klu ader kwn dia akn mkn banyak…..(mcm nk kena beradik jer nih jeng jeng jeng?)

Tp jangan bersangka buruk yer,aku ttp masak sekali sekala contohnyer lah kan…sotong goreng tepung, paprik, nasi goreng, soup ayam, sotong msk kicap……………………….telur goreng….sekian.

Monday, October 18, 2010

Setia Alam Show house

hari ni cuti coz yesterday wedding cousin my hubby.so hr ni nk berehat lah..berehat? ckp jer tp mst ader plan nyer lah..aku kn x bleh dok jer 1 hr kat umah..ader je idea nk ajak berjalan..klu aku kt x nk kuar mn2 hubby aku mesti terkejut n kagumlah ngn kata2 aku tu..cam x caya...so kitorng decide nk gi Setia Alam Welcome Centre. dah lm plan nk jln2 n tgk contoh umah kat situ...akhirnye dpt gak..klu ader rezki nk beli umah kat area Setia Alam ni..sape2 yg x prnh tau n gi kwsn situ..cuba try key..mmg peaceful..no jam of course yo!sekolah pun dh naik..next baru open..average hrg umah2 kat situ dari 280k to million..mmg ader org kt area situ mahal. tp cuba pikir balik dgn facilities yg dah ader..n shopping mall akan dibina x tau bila..ader wayang lagi...link nk ke highway sgt mudah..for those yg gi balik keje ikut NKVE, SETIA ALAM lah kawasan yg paling sng..nk ke Federal Highway pun dekat..mmg mudah lah..klu ader yg berkemampuan boleh hntar anak2 ker private school. TENBY SCHOOL.below pics yg aku smpat amik.tp yg sengalnye aku luper nk amik pict luar umah..tp ape2 pun aku upload gak ..tp pict curik lah.hehhe...














aku x tau nape aku type sumerberunderline. *tension*



Sunday, October 17, 2010

from US to HER


aku rasa ramai parents yg dah wat insurans start dpt tau ade bby dlm pewot kan? aku n hubby x pernah terpikir langsung pasal tu..akcelly insurans tu lah yg paling pnting n for their future. kitorng baru tersedar since baby one of my frenz kn admitted kat hospital & the cost sgt lah mahal.. mmglah klu sakit boleh g gomen nyer spital but for us lebih selesa pergi private. bukan nk 'poyo' or berlagak byk duit..tp keselesaan dan kemudahan utamakan.sumer terpulang kpd individu tu sendiri. besides that this insuran ni pun ader saving & for education skali..above insuran yg kitorng amik tuk Aisy..Also one of the present for her 1st year.anything for you ChukCham....mammy papa luv you.